Om oss

”Vi vill forma en modern produktion där det gedigna hantverket fortfarande får leva kvar i händerna”

2011 startades Humstorp Metall AB av Oskar Hammar. Oskar tog då över en del av produktionen från sina föräldrars företag ”Skaraborgs Hantverk” som startades 1978 där kunskap inom trycksvarvning var utgångspunkten för den framgångsrika resan där Humstorp Metall tar vid – tillverkning av hantverksmässigt exklusiva inredningsartiklar. Föräldrarna Inger och Erik är fortfarande kvar i företaget där de genom sin gedigna kunskap och kärlek till hantverk tryggar att kvalitet och yrkesstolthet till att arbeta med händerna fortsätter att utvecklas i företaget. Hantverket är vår absolut största styrka där det personliga engagemanget är otroligt viktigt. Vi har skapat en miljö där vi lär av varandra från grunden och uppmuntrar utveckling för att möta framtidens behov.

Vi kan idag stolt presentera nio unga duktiga hantverkare i vårt team som vi format gemensamt genom åren..

Vi har vår tillverkning på landet utanför Moholm som ligger mellan Vänern och Vättern. Vid framtagning av produkter samarbetar vi mycket med lokala företag för att närhet till kommunikation är viktigt för oss i att ha en enkel och hållbar produktion. Kunderna är designers och inredningsföretag men även industrier som efterfrågar polering. Samarbetet med kunderna sker oftast från prototypstadiet till färdig produkt. Vi har kapacitet att snabbt ställa om vår tillverkning från små till stora serier genom flexibel maskinpark och logistik.


Kärleken till hantverket

Kärleken till hantverket har skapat ett framgångsrikt samarbete sedan början av 1980 med Svenskt Tenn. Vilket har hjälpt oss att ständigt ha fokus på utveckling och kvalitet i det arbete vi utför.